“Közlekedik a család” vetélkedő országos döntője 2016

Idén is megrendezésre került immáron ötödik alkalommal az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) által szervezett „Közlekedik a család” vetélkedő országos döntője. Az eseményt 2016.06.18-19-én rendezték meg rendhagyó módon szakítva az egynapos, egyhelyszínes megmérettetéssel, ezúttal kétnapos és több helyszínes feladatokkal zárult a húsz család végső küzdelme.  A bázis a budaörsi Holiday Inn Hotel volt, ahonnan vasárnap reggel 7 órától tízperces időközönként indították a szervezők a családokat egy 5 állomásból álló versenysorozatra. A hétvége folyamán a helyszínre telepített eduSZIM szimulátorunkon bárki kipróbálhatta magát olyan veszélyhelyzetekben és extrém körülmények között is, melyekkel a hétköznapi életben csak nagyon ritkán találkozhatna.

A közlekedéssel és a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos elméleti tudás összemérése céljából minden résztvevő család egy 70 kérdésből álló KRESZ-tesztet töltött ki. Az elméleti versenyszám összeállítására és lebonyolítására az OBB ezúttal is az E-Educatio Információtechnológia Zrt-t kérte fel.

A teszt feladatait, melyek a személygépkocsi vezetés és a kerékpáros közlekedés szabályaira koncentráltak, a hatósági vizsgáztatásban is alkalmazott eduKRESZ kérdésbank legjavából (köztük immár mozgóképes kérdésekkel is) válogattuk össze. A kérdések megválaszolására egyenként 50 másodpercnyi időt kaptak a résztvevők. A számítógépes megoldást természetesen villámgyors kiértékelés követte, és a felmerülő kérdéseket a versenyzők első kézből tehették fel közlekedés szakmai igazgatónknak, Dobrocsi Endrének, ezzel is tovább mélyítve a közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket. A három legkevesebb hibapontot elérő család egy-egy eduKRESZ e-learning képzésre jogosító ajándékkártyát nyert, melyet a verseny végén tartott ünnepélyes díjátadón adtunk át a nyertes családoknak.

Gratulálunk kiváló teljesítményükhöz!