Forgalmazott vezetéstechnikai szimulátorok

Forgalmazott vezetéstechnikai szimulátorok

Az E-Educatio Információtechnológia Zrt. alapvető célkitűzése, hogy a járművezető képzést – és ezzel a közlekedés biztonságát is – a lehető legkorszerűbb és leghatékonyabb módszerekkel és szolgáltatásokkal támogassa, és ezzel hozzájáruljon a közlekedésbiztonság szintjének emeléséhez. Meggyőződésünk, hogy a szimulátorok hasonló léptékű változást, modernizációt és hatékonyság növelést tehetnek lehetővé a gyakorlati oktatásban, ezért olyan, dinamikusan fejlődő, széles termékkínálattal rendelkező és termékeit folyamatosan fejlesztő európai partnert kerestünk, aki – aktív részvételünkkel – kész a hazai piac kiszolgálása szempontjából elengedhetetlen közlekedési és nyelvi adaptációk elvégzésére és számítani lehet folyamatos szakmai támogatására is. Ennek megfelelően 2015 szeptemberétől kizárólagos forgalmazói megállapodást kötöttünk a francia EDISER céggel. A megállapodás óta 14 darab szimulátort értékesítettünk – kék zászlók a térképen- melyeknek a használata a GKI-s képzésekben azóta is zavartalanul zajlik. A sárga zászlóval jelölt autósiskola már a B kategóriás képzésben is használja a szimulátort.

eduszim logo01

 

Az EDISER cég nagy hangsúlyt fektet az ár-érték arányra. Kínálatában a szimulátorok teljes palettája megtalálható.

Magyarországon az eduSZIM márkanév alatt forgalmazott vezetéstechnikai szimulátoraink a következőek:

Barracuda és Simu Supra: Személygépkocsi valamint, alsó és középkategóriás, haszongépjármű kategóriák oktatását segítik.

Ezt a két középkategóriás szimulátor típust forgalmazzuk.

2_Barracuda másolata

Felsőkategóriában a Simu PL (Poids Lourd) 2.0 teherautó szimulátorunk érhető el.
3_PL másolata

Információk: A jármű mozgásállapotát és a rá ható erőhatásokat élethűen modellező mozgó platformos építésmód a középkategóriában jelenik meg. A felső, csúcskategória jellemzője a komplett vezetőfülkével kialakított környezet. Fontos jellemzője ugyanakkor ezeknek a szimulátor családoknak, hogy a magas színvonalú grafikai megjelenítés és járműdinamikai modell, valamint az igen széles körű, paraméterezhető tesztprogram már az alsó árkategóriás szimulátoroknak is minden esetben a részét képezik.

 3_PL_kabinos másolata1Az EDISER szimulátorok által kínált lehetőségek azonban még itt sem érnek véget. Minden oktatási tevékenység esetében fontos szempont a trénerek megfelelő tréningezése. A gépjárművezető képzést végző szakoktatók esetében ennek a hospitálás és az éles oktatás közötti, kockázatmentes, de mégis, az éles körülményeket jól modellező módszerét honosíthatja meg az EDISER kétüléses, pótpedál sorral felszerelt szimulátora.

Hasonlóan izgalmas alkalmazás lehet a megkülönböztetett jelzést használó gépjárművek 4_Dual_control másolatavezetőinek képzésére, továbbképzésére kifejlesztett „kéklámpás” szoftveralkalmazások köre, amely specializált tréningeket tesz lehetővé a mentő, tűzoltó és rendőrségi gépkocsik vezetői számára úgy, hogy az önálló szoftveralkalmazásoknak köszönhetően még az egyes területek közötti eltérések figyelembe vétele is lehetséges legyen.

GKI akkreditációval rendelkező szimulátoraink

2020-ban kiírt akkreditációs pályázaton a Simu-PL 2.0 szimulátorunk példánya hatósági akkreditációt kapott 2025.12.31-ig.

Fontos tudni, hogy az érvényes akkreditációval rendelkező szimulátorunk újabb egyedeinél csak a típusazonosságot kell igazolnunk ahhoz, hogy ezek is a 2025. december 31-i határidőig használhatóak legyenek a GKI képzések során. A hatósági akkreditációt korábban már megkapott szimulátorunk főbb jellemzőit az alábbiakban foglaljuk össze

Simu PL (Poids Lourd) 2.0 tehergépkocsi-szimulátor műszaki paraméterei

A szimulátor alkalmas a vezetői engedély megszerzésére irányuló oktatásra, a hivatásos járművezetők képzésére (alap- és továbbképzés), gazdaságos vezetés és közúti biztonság oktatására, valamint felfrissítő képzésekre is. A könnyen kezelhető, kompakt szimulátor egy dinamikus mozgó platformra van szerelve. A szimulátor részét képezi a használót körülvevő vizuális megjelenítő rendszer, a vezérlést végző számítógép és egy táblagép, amely a rendszer rugalmas és gyors kezelését teszi lehetővé. A vezetéstechnikai szimulátor fülkéjét Renault tehergépkocsikhoz készült eredeti, prémium alkatrészek felhasználásával állítják össze.

Simu PL Tehergépkocsi szimulator

Szimulátor:

 • Szín: alapszín szürke (eltérő színek is választhatók)
 • Mozgatható kialakítás
 • Mozgó platformos kivitel (opcionálisan e nélkül is szállítható)
 • Hosszúság 2 m, szélesség 1,05 m, magasság 1,95 m (működés-kész állapotban)
 • Tömeg: 400 kg

Eredeti kezelőszervek:

 • Állítható, légrugózott vezetőülés
 • Sebességváltó nyolc előrementi és egy hátrameneti fokozattal (automata üzemmód is beállítható)
 • 3 pedál (tengelykapcsoló, fék és gáz)
 • 4 fokozatú retarder
 • Teljes világítás (helyzetjelző, tompított és távolsági fényszórók, irányjelzők, fénykürt, stb.)
 • Kormánykerék (47cm átmérőjű elektromos „force feedback” kormány)
 • Kürt
 • Szoftveresen visszajelzett műszerfal

Szoftver és megjelenítés:

 • Szoftvervezérlés tabletről
 • Változtatható járműparaméterek (különböző haszongépjárművek és szerelvények)
 • Állítható környezeti paraméterek (út-, időjárási és látási viszonyok)
 • Nagyszámú teszt, illetve feladat
 • Többféle kiértékelési lehetőség (visszajátszás, elemzések, hibaanalízis)
 • Kép kimenet három 55″ HD TV-n (tévéállványon) kijelzőn, 120-180 fokos látószöggel
 • 3 dimenziós, valósághű megjelenítés
 • Szoftveresen a kijelzőbe integrált, állítható visszapillantó és holttér tükrök
 • Élethű hanghatások

Stars_PL_manuel_v0-6.indd

Választható járműkategóriák:
kategoriak


A szimulátor felhasználói kézikönyve

Az Initial Pl szoftvert bemutató idegen nyelvű prospektus

Bővebb információért keresse kollégánkat:
Tigyi Szabolcs
Mobil: +36 30 613 7691
e-mail: szimulator (kukac) e-educatio.hu

Gyimesi Zsolt
Mobil: +36 20 380 7944
e-mail: gyimesi.zsolt(kukac)e-educatio.hu

Letölthető rövid eduSZIM bemutatkozó

Mentés

Mentés